A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Ямпільська територіальна лікарня" Ямпільської міської ради

ПОГОВОРИМО ПРО КАТАРАКТУ

Дата: 30.06.2021 10:26
Кількість переглядів: 138

Возможно, это крупный план

Чи потрібно чекати поки катаракта «дозріє»?

Ні, в жодному разі. У сучасній офтальмології існує принцип - якщо операція неминуча її потрібно виконати якомога раніше.

І ось чому:

• Раніше при заміні кришталика, очей буквально раскривали як консервну банку, забирали кришталик цілком, і зашивали нитками. Це була важка небезпечна операція і не дай бог забути всередині очі шматочок кришталика - проблеми, часом нерозв'язні, були забезпечені. Тому років 20 назад чекали поки катаракта «дозріє», кришталик стане максимально щільним (щоб витягти його швидше і бажано майже цілком). Ще чекали поки людина майже повністю НЕ перестане бачити (на всякий випадок щоб не засмучуватися при невдачі).

• Сучасна технологія (факоемульсифікація катаракти) - операція низького ризику. Вона проходить без розтину очі (два невеликих проколи), без накладення швів після операції, але найголовніше - для неї ніж м'якше кришталик, ніж менш зріла катаракта - тим краще. Всі неприємності, які зараз можуть трапитися під час операції, трапляються на щільних зрілих катаракті. Тому якщо катаракта є, якщо вона Знижує зір і прогресує - Краще не відкладати рішення в довгий ящик.

• З часом ми НЕ стаємо здоровішими. Загальний стан, стан серцево-судинної, ендокринної та нервової системи впливають на процес відновлення після операції. Бажано оперуватися якомога раніше, щоб післяопераційний період пройшов максимально легко і швидко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу